Wie ben ik?

Lees het eens hardop voor; 'Wie ben ik?'. Kun jij jezelf daar eigenlijk wel antwoord op geven? Voor mij was deze vraag echt jarenlang niet te beantwoorden, totdat ik dacht; 'Ik ben gewoon ik'. Niets meer en niets minder, precies zoals ik moet zijn...

Ik heb de naam Kim gekregen toen ik ruim 42 jaar geleden werd geboren in Appelscha. Ik was altijd al een spring in het veld, druk, bezig en actief. Ik kon altijd wel weer iets nieuws verzinnen om aan te beginnen of zag de mogelijkheden voor het onmogelijke. 

Ook wist ik al heel jong dat ik kapster ging worden. Mijn zus, en tevens alle meisjes met lang haar bij ons op de buurt werden het slachtoffer van mijn vlecht- en freubelkunsten. Ik had vooral poppen met lang haar en overal waar een vlechtje in kon, daar kwam een vlechtje in. Ik kon niet wachten tot ik naar de kappersopleiding mocht en stage kon lopen in een echte kapsalon. En het geluk was aan mijn zijde, want ik bleek er nog eens heel erg goed in te zijn ook. Ik rondde mijn opleiding tot All-round haarstylist af en ga vanaf dat moment iedere dag fluitend aan het werk.  Ik geniet van iedere persoon die met zijn of haar verhaal bij mij in de stoel komt zitten, waarvan ik het vertrouwen krijg om dat te creëren wat zij zo graag willen. Dat alles samenkomt en deze persoon helemaal blij en  opgewekt de salon verlaat.

Ook heb ik twee dochters, Arwen (18) en Meerthe (16). Zij zijn mijn drive. Als ouder alleen af en toe best een uitdaging, maar het is helemaal waard. Ik weet het zeker, deze meiden komen er wel. 

Inmiddels zit ik al 25 jaar in het vak en ben ik al ruim 16 jaar in het bezit van mijn eigen kapsalon. Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik op mijn eigen wijze, op mijn manier, vanuit mijn visie mijn bedrijf wou leiden. Daarvoor was ik al 9 jaar in loondienst geweest, maar ik had ontdekt dat je dan vooral aan de verwachtingen van een ander moet voldoen. En op zich ging dat prima, maar op een gegeven moment was ik er klaar mee. En tijdens de zwangerschap van mijn jongste dochter ben ik mijn eigen salon gestart. De salon is nu (net) voor de derde keer verhuisd. Terug naar appelscha, na 12 waardevolle en fantastische jaren in Donkerbroek onder de naam 'de KapperSjop', ben ik nu weer terug bij mijn roots. De salon heet nu dus 'Just KIM'. Omdat ik ben wie ik ben, en probeer te zijn wie ik wil zijn..