YOUNG LIVING - Gary Young

Het is bijna onmogelijk om Gary's prestaties in woorden uit te drukken. Hij besteedde 35 jaar aan het bestuderen van etherische oliën en het perfectioneren van de extractie ervan, terwijl hij tegelijkertijd een internationaal bedrijf opbouwde om etherische oliën met miljoenen mensen te delen.

Gary werd geboren op 11 juli 1949 in Idaho Falls, en groeide op in de bergen van Challis, Idaho. Hij woonde samen met zijn ouders en vijf broers en zussen in een kleine hut zonder stromend water of elektriciteit. Hij laadde in 1967 al zijn bezittingen in zijn auto en vertrok naar Brits-Colombia, Canada, waar hij in 1968 130 hectare grond in het Cariboo District toegewezen kreeg en een houthakkersbedrijf begon.

Gary werd vijf jaar later het slachtoffer van een zwaar ongeluk waardoor hij in een rolstoel belandde. Hij zou waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen. Hij ging, gedreven door zijn cowboyinstelling ('ik geef nooit op!'), op zoek naar alternatieve en natuurlijke manieren van genezing. Dit leidde tot zijn ontdekking van en naar etherische olie.

Gary maakte voor het eerst kennis met etherische oliën op een medisch congres in Genève, Zwitserland, waar artsen hun onderzoeken naar etherische oliën presenteerden. Hij had nog steeds, 13 jaar na het noodlottige ongeluk, veel pijn. Vooral lopen was zwaar. Hierdoor was hij gefascineerd door wat hij gehoord had en na zijn thuiskomst, met dertien etherische oliën op zak, begon hij zelf onderzoek te doen.

Hij kocht in 1992 zijn eerste boerderij, en ging over de hele wererld op zoek naar nieuwe planten om te destilleren. Gary had een passie voor het produceren van etherische olie van hoge kwaliteit afkomstig van Young Living boerderijen, partnerboerderijen en leveranciers die voldeden aan zijn hoge standaard. Deze passie zorgde voor de totstandkoming van Seed to Seal. We garanderen de zuiverheid van onze etherische olie doormiddel van uitgebreide testen die gedurende het hele kweek-, oogst-, en destilleerproces plaatsvinden.

Gary reisde de hele wereld over en zag overal mensen in nood die hij wilde helpen. Dat zorgde voor de oprichting van de Foundation, een stichting die blijft groeien en duizenden mensen helpt.

 

Onze visie

Ieder huishouden ter wereld voorzien van etherische oliën.
 

Onze missie

Mensen inspireren om een leven vol welzijn, overvloed en ambitie te leiden.
 

Ons doel

Young Living wordt over de hele wereld bewonderd en gerespecteerd. We inspireren mensen om een leven vol welzijn en overvloed te leiden en etherische oliën, en producten op basis van etherische oliën, te gebruiken. We hebben de moderne beweging in etherische oliën in gang gezet en houden deze beweging gaande.